OSTEOPAATTISET HOITOMENETELMÄT

Manipulaatiossa vapautetaan nivelen liikkuvuus sen normaaliin liikelaajuuteen. Manipulaatiota voidaan käyttää niin selkärangan nikamien välisten nivelten (fasettien), kuin minkä tahansa muiden nivelten lukkotilojen hoitoon. Nivelen lukkotila voi syntyä esim. äkkinäisestä liikkeestä, missä nivel on vaarassa mennä yli liikelaajuutensa. Myös lihasepätasapaino, liikkumattomuus, vamma tai synnynnäinen rakenne voivat altistaa lukkotilaan. Manipulaatio tapahtuu aina nivelen fysiologisten normaalien liikeratojen ja -laajuuksien mukaisesti. Näin kehon omat luonnolliset tukirakenteet, lähinnä nivelsiteet, ohjaavat niveltä oikeaan asentoonsa.

Mobilisaatiolla tarkoitetaan liikehoitoa joka kohdistuu nivelalueelle. Toistoilla nivelen liikelaajuutta lisätään joko osteopaatin passiivisesti tai asiakkaan aktiivisesti suorittamana. Mobilisaatiolla pyritään pääasiallisesti poistamaan kireyttä nivelkapseleista ja nivelsiteistä. Samalla pyrkimyksenä on myös lisätä nivelen aineenvaihduntaa, jolloin se saa paremmin tarvitsemansa ravinnon. Tällöin nivel pysyy pidempään terveenä ja hyvinvoivana.

Tekninen hieronta on ongelma alueelle kohdennettua pehmytkudos käsittelyä, jossa otetaan huomioon hoitodiagnoosin asettamat vaatimukset voiman, suunnan sekä hieronta tekniikan suhteen.

Lisäksi käytössäni on Manuthera-liikehoitopöytä, jonka avulla voidaan suorittaa nikama-alueelle tarkasti kohdennettua liikehoitoa. Hoito on suositeltavaa erityisesti pitkäaikaisista alaselän kivuista kärsiville. Käytössäni on myös sähköakupunktiolaite, jolla on saatu hyviä tuloksia hoidettaessa esim. limapussintulehduksia, jännetulehduksia, mortonin syndroomaa sekä kulumista johtuvia nivelsärkyjä.