YLEISIMMÄT VAIVAT

Selkäkipu

Selkäkipua yleensä aiheuttavat pikkunivelten lukot, välilevyn rappeutumat sekä pullistumat, muut kulumamuutokset, lihasepätasapaino, ryhtivirheet, rangan jäykkyys ja yliliikkuvuus.

Niska- ja hartiaseutu

Niska-hartiaseudun kiputilat ovat varsin yleisiä tänä päivänä johtuen staattisista työasennoista. Ryhtivirheiden ja lihasepätasapainon lisäksi niska-hartiaseudun vaivoja aiheuttavat mm pikkunivelten lukot ja erilaiset kulumamuutokset.

Lapojen väli

Lapojen välin kiputilat heijastavat usein myös pistävää kipua rinnanpuolelle. Kipu saattaa jopa herättää pelon sydänperäisyydestä.

Käsien puutuminen

Käsien puutuminen voi johtua kaularangan kulumamuutoksista tai välilevynpullistumista, usein puutumista kuitenkin aiheuttavat kaulan alueen lihaskireydet tai hermopinteet kädessä itsessään kuten rannekanavassa.

Päänsärky

Päänsärkyä aiheuttaa useimmin niska- hartiaseudun staattisuus. Staattisuus voi toimia myös laukaisevana tekijänä migreenikohtauksiin. Päänsäryn aiheuttajia on kuitenkin useita ja siksi on tärkeää että varsinkin uuden tyyppinen päänsärky tutkitaan huolella.

Raajojen ongelmat

Myös raajojen nivelet saattavat mennä lukkoon, jolloin nivelen liikelaajuus pienenee normaalista. Muita tyypillisiä ongelmia olkapäässä ovat jäätynyt olkapää, limapussin tulehdukset sekä eri jännetulehdukset kuten supraspinatus tendiniitti. Kyynärpäässä tyypillisiä ongelmia ovat tennis- ja golfkyynärpää. Lonkan ja polven kiputilojen lisäksi nilkan, kantapään sekä jalkaterän ongelmat ovat yleisiä. mm. luupiikki – plantaris fascitis, morttonin syndrooma sekä tarsaalitunneli syndrooma.